our journey into the world of bookbinding

Llibreta de flors

In Books on 22 12 2011 at 21:00

A flowery hardcover notebook

Aquesta llibreta va ser el regal que vaig fer per l’amic invisible aquest any, aprofitant un cos de llibre que ja havíem fet aquest estiu. A poc a poc anem perfeccionant la tècnica de les llibretes de tapa dura!

En aquest cas a part de les pàgines – que són restes d’una impremta – i la cinta marcapàgines – que era el llaç d’un regal – la majoria dels materials són comprats: la tela de flors de la coberta, la tela de llibre gris del llom, el cartró gruixut de la tapa dura, el paper de les guardes, la capçada – la cinta vermella que protegeix de la pols a la part interior del llom – i, com sempre, els estris, la cola i el fil.

La diferència que noto a fer servir materials comprats és que la majoria que comprem són coses fetes a propòsit per a l’enquadernació, de manera que treballar-hi és més fàcil. Per exemple, la tela de llibre gris ja ve reforçada i té una rigidesa que en canvi, la tela de flors, molt més fina, no té i per tant costa més treballar-hi. Si féssim servir només materials comprats a propòsit, seria molt fàcil aconseguir resultats molt atractius i professionals. Però crec que és el fet de treballar amb l’atzar i els materials trobats que li dóna la seva personalitat a cadascuna de les llibretes que fem.

En general estic contenta amb el resultat, tot i que quan la vaig acabar em vaig adonar que també hauria d’haver reforçat el llom amb cartró i que ara queda una mica de nyigui-nyogui. Espero que duri força temps, però!

*

I made this notebook for my “invisible friend” this year, using one of the book blocks we’d already readied in the summer. We are improving our hardcover technique!

Almost all the materials used for this one were bought: the bookcloth for the spine, the flowery cover fabric, the red headband, the endpapers, the greyboard and of course the tools, glue and thread. The pages were found in a print-shop’s dumpster though, and the bookmark was a present’s wrapping tape.

Between using found or bought materials, the main difference is that most materials we buy are beatiful and made on purpose for bookbinding, which makes the job a lot easier and the results look a lot fancier. For example, the grey bookcloth I used for the spine is reinforced, so it won’t wrinkle and it is a lot easier to work with it than with the regular flower fabric I used for the cover. I think if we bought a lot of nice supplies it would be very easy to make a lot of beautiful notebooks. But I find the input of chance and found materials is what makes each of our books unique!

I am pretty happy with the result, even though I should have put some greyboard inside the spine and in the end it felt a little flimsy. I hope it lasts a long time, though!

Fotos de TAU*MH / Photos by TAU*MH

Don't judge this book by its coverThis is what happens when you use found print shop paper

Advertisements
  1. La llibreta ja la vaig veure, i el comentari t’ha quedat força bé, encara que l’hagis hagut de repetir!

  2. This is one of your more charming creations. It looks really solid and the form is simple and pleasing.. I like staring for long periods at the floral print.. Something very comfortable about those.

  3. Em va agradar molt aquesta llibreta, la tela es preciosa i esta molt ben feta

Leave us a comment, reply, note... :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s