our journey into the world of bookbinding

Season Tree Journal

In Books on 19 12 2012 at 13:48

Quadern fet a mà amb la coberta brodada

Aquest quadern és fruit d’un encàrrec en què l’A ens va donar plena llibertat creativa. Des de la recerca pels contenidors de Barcelona per trobar el paper d’embalar adient per les pàgines, a la ideació de la imatge, a la seva realització en aplic i brodat fins a la composició final de tots els elements per a fer-ne una llibreta és un clar exemple del motiu pel qual ens vam ficar en això de l’enquadernació.

*

This journal is a commission that gave us a lot of creative freedom, and throughout the whole process of paper hunting across Barcelona’s paper bins, envisioning the design, stitching it onto fabric, and turning it all into a pretty little book it remains a clear example of the reasons why we decided to get into bookbinding.

Some parts of the process

i. brodat de la coberta ii. el bloc de pàgines llest iii. muntatge de la coberta iv. afegim un botó
i. stitching the cover ii. the book block is ready iii. preparing the book’s casing iv. we added a button

Les pàgines són un paper bicolor (marró més fosc / marró més clar) recuperat d’un contenidor de reciclatge, cosit amb fil de lli; les teles són retalls de procedències diverses, brodades amb fil perlé de cotó; les guardes són sobres recuperats; el marcapàgines i el cordill de tancar són cinta de seda; el botó de fusta ve de la caixa de botons de la meva àvia.

*

Pages are two colored (two shades of brown) paper from a recycling bin, held together with linen thread; fabrics are offcuts from different sources, stitched with cotton embroidery floss; endpapers are reused envelopes; bookmark and closing tape are silk ribbon and the vintage wood button comes from Z’s grandma’s button box.

 -1-30   L'enquadernador C en el procés de col·locar la coberta

Primera pàgina del quadern, amb dedicatòria

Advertisements
  1. I love this – the stitched fabric cover is such a beautifully tactile finishing touch to a beautiful book! =D

  2. Es preciosa! L’altre dia em mirava un tapis al museu d’arts decoratives de Dublin i pensava… que bonic es un brodat a ma! Felicitats per aquesta llibreta tan maca i que, com dieu, es un bon exemple de per que feu el que feu.

    • Doncs jo crec que aprecio més les coses un cop m’endinso en el món de fer-les que només de mirar-les :) Però els tapissos són de fet també un dels meus interessos (i què no!).

  3. Fantastic! It is sooooo beautiful! I love this! Weiter so!

Leave us a comment, reply, note... :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s