our journey into the world of bookbinding

Pinwheel Photo Album

In Books on 1 04 2013 at 20:10

Àlbum de fotos amb molinet a la portada

[english]

Hem estat una mica callats, però sembla que amb la primavera estem recuperant l’energia! Aquesta és la nostra darrera creació: un àlbum de fotos (en blanc) amb un molinet de tela tridimensional a la portada! Estic contenta sobretot de la combinació de colors.

La portada la vaig confeccionar amb retalls de robes diverses, les pàgines són cartulina Canson de 180 g/m2 (de la papereria) i l’àlbum s’aguanta amb fil de lli negre amb una enquadernació que s’anomena copta, i que es caracteritza perquè el llom queda al descobert i es veuen els punts formant una cadena.

Aquest tipus d’enquadernació va molt bé per a àlbums i llibretes de retalls perquè permeten que hi afegeixis papers, fotos, retalls, a dins sense inflar-se tan ràpid com amb els altres tipus d’enquadernacions. És el primer cop que la provem, i tot i que no ha quedat perfecta, n’estem força contents i seguirem investigant-ne les possibilitats!

El molinet de la portada és un bloc de patchwork que he adaptat (l’original no tenia tants colors, però estava molt més ben fet!).

Vista lateral del relligat copte

Yes, Edicions Cotton Flower is pretty much alive, just maybe hibernating after the agenda hangover. This is our last creation: a photo album (blank) with a 3-D fabric pinwheel on the cover! I’m especially happy with the colour combination. And see, I can go beyond blue and brown!

I sewed the cover with different fabric scraps, the pages are Canson 180 g/m2 cardstock (from the shop) and the album is held together with black linen thread using a binding called coptic, you can recognise it because the spine remains uncovered and the stitches form chains along it.

This kind of binding is very appropriate for albums and scrapbooks because they can be filled with pictures, papers, and such, without the book bulging too much like with most bindings. This is the first time we’ve try this bookbinding technique, and even though it is not perfect, we are quite happy with it and will attempt it again!

The pinwheel on the cover is a quilting block I adapted (the original didn’t have as many colors, but it had a much better finish!).

Advertisements
  1. Ei, ja tenia ganes de veure aquest àlbum! I aviam si feu més coses, que teniu la producció una mica parada, eh? (I he mirat l’original del molinet i què vols, m’agrada més el teu.)

  2. Tens raó que ens hem de posar les piles! A veure si el sol ens dóna energia per fer-ho :)
    I el molinet, a mi també m’agrada més el meu, però pel que fa als acabats, com t’ho diria… Clar que el fet de barrejar teles diferents i fer-ho a corre-cuita tampoc hi va ajudar!

  3. Es interessant que combinis (Z) dos coses que t’agraden en una: la costura i l’encuadernacio (que en si ja es cosida habitualment). Felicitats a l’equip per aquest molinet, espero que hi poseu fotos ben xules.

    • Sí! M’agrada perquè normalment hi ha manualitats més decoratives que potser no produeixen coses gaire útils, però si ho combines amb objectes més pràctics com llibres o llibretes, queda una cosa bastant guai! :^) iupi

Leave us a comment, reply, note... :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s